Electrics

Discussion in 'Swift Motorhomes' started by slocko, Jul 22, 2009.

  1. slocko

    slocko Deleted User

    Our 2.5 year old Suntor 590RS gave us no trouble when it was last used but plugged in cable to charge before going away and immediately blew home electricity. Tried different charging cables, still same thing happened. Re-set in m/home but still tripped. Fridge and cooker still working. Has anyone had this problem, can anyone give any advice please.
     
  2. SwiftGroup

    SwiftGroup Read Only Funster

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I assume when you say it "blew home electricity", you mean it tripped your house RCD?

    If so, I would advise the 230V side of the system is checked out by either your dealer or an electrician, as there is clearly a fault of some type.

    You could assume that as it trips the house RCD, and not the RCD in the motor home, the fault is between the consumer unit in the motor home and the consumer unit in your house, which included the mains inlet (hook-up) and cable.

    I hope that helps.

    Ash
     
  3. hilldweller

    hilldweller Funster Life Member

    Joined:
    Dec 5, 2008
    Messages:
    26,458
    Likes Received:
    25,145
    Location:
    Macclesfield
    You're not getting much luck with this one. I've no idea what your van is like but the process is the same for any.

    Turn every switch and circuit breaker you can find OFF.

    Switch on one at a time 'till it goes pop - there is your problem.

    If it pops with everything off blame the rats.
     
  4. WillH

    WillH Funster

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Messages:
    1,617
    Likes Received:
    1,289
    Location:
    SW Scotland
    Check the cable, I have had a couple of problems in the past with my van and it has always been the cable. Strip out each end and see if there has been any water ingress.

    Rds
    Bill
     

Share This Page