electrical problem

Discussion in 'Motorhome Chat' started by peter marshall, Jun 3, 2009.

  1. peter marshall

    peter marshall

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    2,702
    Likes Received:
    1,701
    Location:
    Cleveleys,Lancashire
    Hi I have a problem with my electrics, at the moment no 12v power when I put the switch to 12v position, but when I am NOT plugged in to mains supply BUT with the switch in the mains position ie not 12v I have the power I should have on12v if the switch was in that position ??? I hope I have explained the problem properly, PS I have had this problem just recently but it went ok on its own ,but now as done it again, any ideas please, Peter::
     
  2. philw111

    philw111 Funster

    Joined:
    Mar 22, 2009
    Messages:
    601
    Likes Received:
    508
    Location:
    Moray Firth
    Hi Peter

    Not sure I entirely understand what your problem is:Blush: but the following might help.

    When I had a problem a couple of years ago with the 12V system not working as it should (leisure battery not charging properly, fridge not working while on move) I went to a local caravan repair shop who said it sounded like a relay problem but they were unable to cure it immediately (having checked the battery and surrounding cables) and referred me back to dealer. As this was Barrons (and I had never got any help from them previously :Angry:) I decided to try and work it out for myself.

    First step, check/tighten the connections on the leisure battery...PROBLEM SOLVED:BigGrin:.

    Moral of the story - try the simplest solutions. It's amazing how often they work.

    Good luck.
    Phil
     
  3. derekfaeberwick

    derekfaeberwick Read Only Funster

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,131
    Likes Received:
    7
    Location:
    Berwick
    You say you get 12v in the mains position, are you hooked up when this happens?
     
  4. peter marshall

    peter marshall

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    2,702
    Likes Received:
    1,701
    Location:
    Cleveleys,Lancashire
    Hi no not plugged in, so i dont understand what,s going on
     
  5. Tony Lee

    Tony Lee Read Only Funster

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    274
    Likes Received:
    1

    Peter, are you talking about just your fridge, or the whole habitation area 12v supply.
     
  6. peter marshall

    peter marshall

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    2,702
    Likes Received:
    1,701
    Location:
    Cleveleys,Lancashire
    Hi all it was all 12v habitation battery connections where ok but the 20amp battery fuse had blown aia changed it and all seems ok now BUT I do not know what blew it so I will have to wait and see if it goes again. Many Thanks Peter.:thumb:
     
  7. peter marshall

    peter marshall

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    2,702
    Likes Received:
    1,701
    Location:
    Cleveleys,Lancashire
    looks like the leisure batteries are not charging , all 12v works when engine running or as just been running but nothing when vans been stood for a while, both batts new last year. fuyse not blown any ideas????
     
Loading...

Share This Page