E + P levers

Discussion in 'Tech/Mech General' started by rrusty, Apr 1, 2016.

  1. rrusty

    rrusty Funster

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    85
    Likes Received:
    54
    Location:
    Scotland
    jacks will not work because control panel light says the hand brake is not on but it is. Can anyone help please.
     
  2. funflair

    funflair Funster Life Member

    Joined:
    Dec 11, 2013
    Messages:
    4,454
    Likes Received:
    4,703
    Location:
    Guisborough
    Check the hand brake switch is contacting, does it put a light up on the dashboard when its on?

    Martin
     
  3. Popeye

    Popeye Funster

    Joined:
    Sep 5, 2011
    Messages:
    7,703
    Likes Received:
    16,870
    Location:
    New Forest
    Mine is also linked into the Dashboard warning light!
     
  4. Techno

    Techno Funster Life Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    13,847
    Likes Received:
    14,495
    Location:
    Leeds the one up North
    Mine is but a dream :(
     
    • Funny Funny x 1
  5. DavidG58

    DavidG58 Funster

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    6,274
    Likes Received:
    12,105
    Location:
    Bolsover, Derbyshire
    we have a similar light comes on if the system thinks the ground is too far out of level to work, we can still use in 'hand' with that light on though
     
  6. rrusty

    rrusty Funster

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    85
    Likes Received:
    54
    Location:
    Scotland
    Thanks folks, I will have a look when I get back tomorrow, if it is not would a garage mechanic sort that or would it have to be E+P
     
  7. DavidG58

    DavidG58 Funster

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    6,274
    Likes Received:
    12,105
    Location:
    Bolsover, Derbyshire
    double post
     
  8. DavidG58

    DavidG58 Funster

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    6,274
    Likes Received:
    12,105
    Location:
    Bolsover, Derbyshire
    it will need a specialist E + P man I would think, I presume it is not new or you would go back to whoever fitted it, might be worth just pulling the fuse and doing a reset (y)
     
    • Like Like x 1
  9. rrusty

    rrusty Funster

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    85
    Likes Received:
    54
    Location:
    Scotland
    Only marginally of the level
     
  10. DavidG58

    DavidG58 Funster

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    6,274
    Likes Received:
    12,105
    Location:
    Bolsover, Derbyshire
    we have had a couple of odd occasions where ours wouldn't deploy due to 'level' despite being nearly flat, I suggest you try in hand, then reset it, then kick it :) does yours have a remote control? if yes maybe check those batteries?
     
  11. DavidG58

    DavidG58 Funster

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    6,274
    Likes Received:
    12,105
    Location:
    Bolsover, Derbyshire
    As a break away post, but still on E + P's, our installer Mick SAP Doncaster suggested to me to use hand rather than auto levelling as in auto it always lifts higher than actually needed for no real reason
     
  12. funflair

    funflair Funster Life Member

    Joined:
    Dec 11, 2013
    Messages:
    4,454
    Likes Received:
    4,703
    Location:
    Guisborough
    I have found the same as David.

    Martin
     
  13. funflair

    funflair Funster Life Member

    Joined:
    Dec 11, 2013
    Messages:
    4,454
    Likes Received:
    4,703
    Location:
    Guisborough
    • Like Like x 2
  14. rrusty

    rrusty Funster

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    85
    Likes Received:
    54
    Location:
    Scotland
    Don't have a remote.
     
  15. funflair

    funflair Funster Life Member

    Joined:
    Dec 11, 2013
    Messages:
    4,454
    Likes Received:
    4,703
    Location:
    Guisborough
    You will have the basic wired panel then, we have that but on a trailing lead rather than fixed and then we have the wireless remote as well.

    Martin
     
    • Like Like x 1
  16. DavidG58

    DavidG58 Funster

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    6,274
    Likes Received:
    12,105
    Location:
    Bolsover, Derbyshire
    have you tried using it in hand instead of auto, presuming you have both options?

    if the hand brake light is on I would have thought the problem is in the E + P side (somewhere)
     
    • Like Like x 1
  17. rrusty

    rrusty Funster

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    85
    Likes Received:
    54
    Location:
    Scotland
    It won't work in hand or auto, but just checked and the hand brake light is not on.
    Some thing else now the remote key will not unlock the steering but the spare key will.
     
  18. funflair

    funflair Funster Life Member

    Joined:
    Dec 11, 2013
    Messages:
    4,454
    Likes Received:
    4,703
    Location:
    Guisborough
    suggests its possibly the handbrake switch or the wiring to it.

    Martin
     
    • Like Like x 1
Loading...

Share This Page