dometic fridge

Discussion in 'Fridges & Ovens' started by wiggy, Apr 19, 2010.

  1. wiggy

    wiggy Read Only Funster

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    dometic fridge igniter lights burner ok . but then fast tapping noise slows down then stops can any one help
     
  2. John H

    John H Read Only Funster

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    254
    Likes Received:
    24
    Location:
    Anglesey
    Hi Wiggy, welcome to the fun, could you tell us more about the fridge, make model , will it work on mains power but not on gas etc. my first fight with our fridge had me changing it twice before I found out that they wont work if your parked on to much of an incline, my drive is quite steep, parked on the level and the fridge worked :Doh:

    Regards, John
     
  3. wiggy

    wiggy Read Only Funster

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    thanks for your reply.its dometic rm 736l model typ c40/110 yes it works on mains and gas it just makes a noise after it has igniter like a tapping noise can you help
     
  4. hilldweller

    hilldweller Funster Life Member

    Joined:
    Dec 5, 2008
    Messages:
    26,475
    Likes Received:
    25,169
    Location:
    Macclesfield
    Sounds like it has gone out again.

    Ours goes tick-tick-tick about twice a second until it lights properly. Are you holding the ignite button in long enough.

    Try lighting a stove burner to purge the pipes of air quicker. The try again.
     
  5. John H

    John H Read Only Funster

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    254
    Likes Received:
    24
    Location:
    Anglesey
    It could also be that the thermocouple has failed or the tip isnt in the fan of the flame.

    John
     
  6. wiggy

    wiggy Read Only Funster

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    hya john do you no a cure if this what it is.thanks wiggy :Smile:
     
  7. wizza

    wizza Funster

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    109
    Likes Received:
    45
    Location:
    Essex
    If it is working ok it may be the heat just expanding items in the sytem when first ignited if it slows down then stops.
     
Loading...

Share This Page