campercontact file transfer

Discussion in 'GPS Navigation' started by Khizzie, Feb 18, 2016.

  1. Khizzie

    Khizzie Funster

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    2,230
    Likes Received:
    3,336
    Location:
    Newbury , West Berkshire
    Hi all need a bit of help /advice ..i am a bit of a techno phone please go easy on me. .i have campercontacts on my iPad thingy which doesn't have gps hardware on it ,campercontacts works fine however obviously no satnav guidance..so question is can I load gps onto iPad so that it will work or can I transfer the whole lot onto my snooper satnav .if so how ???? Roy
     
    • Useful Useful x 2
  2. irnbru

    irnbru Funster Life Member

    Joined:
    Jun 27, 2013
    Messages:
    5,340
    Likes Received:
    9,763
    Location:
    Glasgow
  3. Clive

    Clive Funster Life Member

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Messages:
    704
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Canvey Island
    I use one of these with my IPad

     
    • Informative Informative x 1
  4. Khizzie

    Khizzie Funster

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    2,230
    Likes Received:
    3,336
    Location:
    Newbury , West Berkshire
    No Bluetooth on iPad ,so makes it more difficult . Roy
     
  5. funflair

    funflair Funster Life Member

    Joined:
    Dec 11, 2013
    Messages:
    4,505
    Likes Received:
    4,763
    Location:
    Guisborough
    Hi Roy

    It won't guide you like a sat nav will so the only bit you are missing is Campercontact telling you what Aires or sites are near your GPS location.

    The bit in Campercontact that says route is to load the GPS coordinates of the chosen site into either TomTom or some other mapping on the same device, and again it wouldn't work without The GPS feature on the iPad.

    Just read no Bluetooth either so either new iPad time or just enter the coordinates from Campercontact into whatever sat nav you have would be my not very technical suggestion.

    Martin
     
    • Like Like x 1
  6. Khizzie

    Khizzie Funster

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    2,230
    Likes Received:
    3,336
    Location:
    Newbury , West Berkshire
    Thanks Martin,that's what I thought . So will just enter coords on my snooper..as always. Was hoping there was a way of doing it . Thanks again all ...Roy
     
  7. JeanLuc

    JeanLuc Funster

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    2,783
    Likes Received:
    1,859
    Location:
    Warwickshire
    Download the Campercontact POI files (either the total set or just for the countries you want to visit) and load them onto your SatNav. Then, once you have found the site you want to visit with the iPad App, simply choose the same location on the SatNav from the POI file.
    http://www.campercontact.com/en/content/downloads
     
    • Like Like x 1
    • Useful Useful x 1
    • Informative Informative x 1
  8. denisejoe

    denisejoe Funster Life Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,164
    Likes Received:
    845
    Location:
    Isle of Sheppy
    There is Bluetooth on my iPad

    Joe
     
  9. Khizzie

    Khizzie Funster

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    2,230
    Likes Received:
    3,336
    Location:
    Newbury , West Berkshire

    Not on mine . sob !
     
  10. denisejoe

    denisejoe Funster Life Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,164
    Likes Received:
    845
    Location:
    Isle of Sheppy
    Which Ipad have you got? Even the 1st generation should have Bluetooth, according to Wikipedia. Have you checked in Settings to see if it's there?

    Joe
     
  11. Khizzie

    Khizzie Funster

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    2,230
    Likes Received:
    3,336
    Location:
    Newbury , West Berkshire
    I will get my technical advisor to check it out for me...haha ..my son that is. ..
     
  12. denisejoe

    denisejoe Funster Life Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,164
    Likes Received:
    845
    Location:
    Isle of Sheppy
    In settings should be third Line down
     
  13. Khizzie

    Khizzie Funster

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    2,230
    Likes Received:
    3,336
    Location:
    Newbury , West Berkshire
    Yay!! Found it and switched on. Now just got to find a gps receiver to get it sorted ..thankyou so much ...
     
    • Like Like x 1
  14. denisejoe

    denisejoe Funster Life Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,164
    Likes Received:
    845
    Location:
    Isle of Sheppy
    Glad you found it and didn't need to wait for your tech expert!

    Joe
     
    • Like Like x 1
  15. Khizzie

    Khizzie Funster

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    2,230
    Likes Received:
    3,336
    Location:
    Newbury , West Berkshire
    Just got to get my expert in when receiver arrives ..hahahaha
     
    • Like Like x 1
  16. androidGB

    androidGB Funster

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    156
    Likes Received:
    134
    Location:
    Bristol
    I wouldn't assume that this would work with a GPS.

    Although it's a standard , Apple are rather particular what Ipad's pair with.

    Notably their products, such as Bluetooth keyboards.

    Does you Ipad not have built in GPS. Have you got Location Services turned on?

    Andrew
     
  17. Khizzie

    Khizzie Funster

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    2,230
    Likes Received:
    3,336
    Location:
    Newbury , West Berkshire
    No Andrew,no gps on my notepad..just Bluetooth which I am hoping I can pair with a gps receiver... Yep location access on..
     
    Last edited: Feb 18, 2016
  18. androidGB

    androidGB Funster

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    156
    Likes Received:
    134
    Location:
    Bristol
    That is really strange, I've just dug out my old generation 1 Ipad, and with location services turned on and maps turned on, the Ipad is indicating my position


    Andrew
     
  19. Khizzie

    Khizzie Funster

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    2,230
    Likes Received:
    3,336
    Location:
    Newbury , West Berkshire
    Yes mine will do that ok but I need to use it with campercontacts which it will not do turn by turn directions ,I wish to use it similar to a sat nav ..
     
  20. denisejoe

    denisejoe Funster Life Member

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    1,164
    Likes Received:
    845
    Location:
    Isle of Sheppy
    It uses wifi to get your location only 3&4g iPads have gps I think

    Joe
     
    • Like Like x 1
Loading...

Share This Page