Burstner control panel

Discussion in 'Motorhome Chat' started by StigsMarta, Jun 1, 2016.

  1. StigsMarta

    StigsMarta Funster

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    8
    Likes Received:
    8
    Location:
    Sweden
    My Burstner Elegance i 810 has a control panel named "LT510".
    There´s LED-lights that tell the water and wastewater levels. When I push the water button it tells me levels via the blue lights (0-100%) and via the "picture" of the tank. The blue lights seems to be working just fine, the levels indicated are correct. The problem is; when I push the button the water tank lights are flashing and the "picture" of the fresh water tank flashes in red.

    I can´t understand whats wrong or how I shuold fix it. The manual says that red flashing lights means the tank is empty, although the bleu lights tells the right levels? It´s not a huge problem of course, since levels are reading right, but I would of course be happy to find the reason...

    Maybe I just need to reset it or something? I tried to pull out the fuses, also the ones for the living-part batterys, but it didn´t help. Any ideas welcome! :)

    I read that @Mikey RV had this problem a couple of years ago, do you remember what you did to fix it Mikey? ;)
     

    Attached Files:

  2. Stealaway

    Stealaway Funster

    Joined:
    Jan 8, 2013
    Messages:
    968
    Likes Received:
    1,103
    Location:
    Dronfield - Derbyshire
    I would suspect the sensor. Have a look inside the tank to see if it's clean. It might reset if you can disconnect it.
     
  3. Mikey RV

    Mikey RV Funster

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    947
    Likes Received:
    2,728
    Location:
    Devon
    Can't remember but I think when I next emptied and refilled it sorted out self out.
     
Loading...

Share This Page