Battery charger not working

Discussion in 'Motorhome Chat' started by normanandsue, Jan 12, 2016.

  1. normanandsue

    normanandsue Funster

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,298
    Likes Received:
    3,897
    Location:
    Dunfermline - Scotland
    MH has been standing on drive on ehu, batteries are fully charged. Took MH to garage to fuel up after loading up ready to go off tomorrow, returned home and reconnected. Power board shows power is operating the hot water and heating but not the charge unit.

    As the MH is not yet three years old I would be surprised if the charger unit is faulty.

    Anyone any ideas?

    Norman
     
  2. PeteH

    PeteH Funster

    Joined:
    Nov 22, 2007
    Messages:
    1,778
    Likes Received:
    2,193
    Location:
    East Yorkshire
    My charger is on a separate Fused trip. Yours may be too?. Look in the fuse Box and see if one is tripped?.

    Pete
     
    • Like Like x 1
  3. normanandsue

    normanandsue Funster

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,298
    Likes Received:
    3,897
    Location:
    Dunfermline - Scotland
    Thanks Pete, have checked circuit breaker there is none tripped. I hVe not checked thd fuses but will check in morning. :)
     
  4. 2bob

    2bob Funster

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    566
    Likes Received:
    305
    Location:
    dorset
    how old is the m/h and what is it
     
    • Like Like x 1
  5. PeteH

    PeteH Funster

    Joined:
    Nov 22, 2007
    Messages:
    1,778
    Likes Received:
    2,193
    Location:
    East Yorkshire
    Sorry to say some units do have a reputation for early demise. But check all the obvious stuff first. I had an American one on My second R-V, which had a fuse Inside the unit, Required the removal of the cover to replace.

    Do you have make of "Charger"? or what is the M-H.

    Pete
     
    • Like Like x 1
  6. GJH

    GJH Funster Life Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    27,250
    Likes Received:
    34,491
    Location:
    Acklam, Teesside, originally Glossop
    Do you have an Elektroblock with a Schaudt Over Voltage Protector? If you do check that the latter is plugged in correctly. Ours came loose once (never found the reason) and the sockets worked but the charger didn't.
     
    • Like Like x 1
  7. normanandsue

    normanandsue Funster

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,298
    Likes Received:
    3,897
    Location:
    Dunfermline - Scotland
    Autosleeper Symbol 2013
     
  8. normanandsue

    normanandsue Funster

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,298
    Likes Received:
    3,897
    Location:
    Dunfermline - Scotland
    All sorted. The circuit board is in a storage cupboard and what I thought was an indicator light was in fact a switch and it had been pressed by accident thus turning off the charger. We will soon be on our way. Thanks for all your help.
     
    • Like Like x 2
Loading...

Share This Page