anyone else had trouble with three in France

Discussion in 'Motorhome Chat' started by chaser, Apr 4, 2015.

  1. chaser

    chaser Funster

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Messages:
    7,141
    Likes Received:
    7,751
    Location:
    uttoxeter
    Last year we use 3, 321 pay and go sims in our phones with the £15 addon that gave us" feel at home" and worked everywhere we went, most impressed with it as I have commented on here many times.
    So, went with it again this year but its been terrible, no signal hardly anywhere and we have been to roughly the same areas, same phone, same sim.
    Now it has been a lot different weather, last year was sun but this time we have had a lot of cloud and rain, could this be the reason , don't know, but on the other hand, this year I have a Chinese phablet with a similar sim in and that has worked OK , got a signal when the phones didn't.
    So anyone who is thinking of this route to getting cheap phone calls have a good check first.
    Would add an old phone we have with us on o2 has worked everywhere and tethered for data but obviously it is a lot more money, but only if you use it.
     
  2. FIDGET

    FIDGET Funster

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    2,878
    Likes Received:
    5,961
    Location:
    Isle of Wight
    Hi Chaser , You don't actually say where you are, other than in France, not that would help with your query.
     
  3. chaser

    chaser Funster

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Messages:
    7,141
    Likes Received:
    7,751
    Location:
    uttoxeter
    We are back in grave lines now , catching tunnel back 14.30 but have been here a fortnight , went down the middle east of Paris then across to blaye an Bordeaux and up the west coast, same everywhere.
     
    • Like Like x 1
  4. Jaws

    Jaws Funster Life Member

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    18,350
    Likes Received:
    21,731
    Location:
    Narrfoook
    Ummm If the tablet was getting a signal when the fone wasn't, it is indicating a wee problem with the fone..
    Not heard of it happening with most fones, but iPhones are failing all over the place now ( they always have been a little flaky on reception ) and going 'deaf'
    If you have another fone you could just slip the sim in to it might be worth a check :)
     
  5. jollyrodger

    jollyrodger Funster Life Member

    Joined:
    Oct 1, 2012
    Messages:
    3,466
    Likes Received:
    6,734
    Location:
    Plymouth
    Can't say about France ,but mid-week here in Plymouth data side of phone sim was fine Tuesday ,had been tethered to lappy all day .Wednesday crap no 3g,and yet put data sim in mifi was working fine... weired !
    Then late Wednesday back to normal ?
    Local papers report that war games out in the channel causing big problems to mobile phone 3g .
    :(
     
  6. chaser

    chaser Funster

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Messages:
    7,141
    Likes Received:
    7,751
    Location:
    uttoxeter
    We have a Nokia and a moto g with them in exactly the same as last year, both working when we came and are now working in grave lines albeit not a great signal but have been rubbish anywhere else
     
  7. Jaws

    Jaws Funster Life Member

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    18,350
    Likes Received:
    21,731
    Location:
    Narrfoook
    Very strange !!
     
  8. Foghorn Leghorn

    Foghorn Leghorn Funster

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    209
    Likes Received:
    148
    Location:
    Dumfries and Galloway
    I'm using a 3 mi-fi Huawei E585 with a pay as you go data sim and used in France in multiple locations without any signal issues , am currently in Spain and since the 1st April have been able to use it here and it seems to work fine .
     
  9. John Laidler

    John Laidler Funster

    Joined:
    Jan 9, 2013
    Messages:
    8,582
    Likes Received:
    11,571
    Location:
    Plympton, Devon
    I'm having major problems with Three at the moment. Have bought a PAYG sim for data but I cannot register a card on their website. After trying over 3 days I went all the way into Plymouth today to their shop - to discover they have a problem with their website. Nice to tell me - although when I got back home their website is now carrying that message when I try to register a card - rather than telling me I live in Liverpool or Cornwall, which is what it has been doing this week.
     
  10. Dorwyn

    Dorwyn Funster

    Joined:
    Aug 19, 2013
    Messages:
    524
    Likes Received:
    286
    Location:
    somerset
    mmm, I'm having an issue topping up a previously used data SIM at the mo on a mifi, I'm wondering if it is because it has passed the 6 month inactivity period, but it is showing that it is connecting to 3. Three said earllier that I should take it into my nearest 3 shop, Taunton, but I don't fancy driving 50 miles round trip to get the run around like you did. I've noticed that Currys PC World are selling 1GB preloaded data cards for a bargain £3.99, but likewise it's not worth driving to my nearest shop just to buy one.

    But wouldn't it be worth your while either going for that option, or even buying one from 3 for £10, to save messing around?

    Incidentally, I'm off to France later, do you know if you have to pay extra for the "at Home" option.
     
  11. John Laidler

    John Laidler Funster

    Joined:
    Jan 9, 2013
    Messages:
    8,582
    Likes Received:
    11,571
    Location:
    Plympton, Devon
    Not as far as I know, just check it is included with whatever package you buy, but I think it is included in them all.
     
  12. maison

    maison Funster

    Joined:
    Oct 7, 2013
    Messages:
    1,445
    Likes Received:
    3,688
    Location:
    South Wales & Burgundy
    We also have problems with 3 in France. Very hit and miss and coverage seems very poor.

    We spend a lot of time in Burgundy where the signal is bed but, all the way down the Autoroute from Calais there are more blind spots than active.

    Can't speak for other areas.
     
    • Like Like x 1
  13. Dorwyn

    Dorwyn Funster

    Joined:
    Aug 19, 2013
    Messages:
    524
    Likes Received:
    286
    Location:
    somerset
    I guess it's worth taking a different sim card as well, in case we have this problem, too. Perhaps an Orange, or whatever they are to be called.
     
  14. Dorwyn

    Dorwyn Funster

    Joined:
    Aug 19, 2013
    Messages:
    524
    Likes Received:
    286
    Location:
    somerset
    I'm just wondering it the reported poor service from Three in France is due to their dropping their roaming charges, thereby losing their roaming partners. These lower charges were to be adopted across Europe but the proposal was dropped because agreement could not be reached between all the roaming partner providers, as some unsurprisingly wished to continue with the more profitable higher roaming charges. This could have left 3 only able to use their own mast locations. Just a guess.
     
  15. chaser

    chaser Funster

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Messages:
    7,141
    Likes Received:
    7,751
    Location:
    uttoxeter
    I know some think I am wrong on this so didn't follow it up but we did have lots of problems with no signal at all in places we used last year with the same phones with the same sim and they are now working perfect again at home.
     
  16. chaser

    chaser Funster

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Messages:
    7,141
    Likes Received:
    7,751
    Location:
    uttoxeter
    Don't want to labour this, as I had give up on it but out of a fortnight in france I would say at least a half the days we had no signal yet an old phone with an O2 sim never failed
     
  17. Judge Mental

    Judge Mental Funster Deceased RIP

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    6,782
    Likes Received:
    6,034
    Location:
    Sarth London
    over on tunnel last Thursday and both out three phones working fine in France and spain. I had to put 0044 in front of all my stored numbers I wanted to call first!! We are on monthly contract and what an improvement compared to T-Mobile!

    A tip: turn off phone. Remove sim. Replace and try again :)
     
    • Like Like x 1
  18. chaser

    chaser Funster

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Messages:
    7,141
    Likes Received:
    7,751
    Location:
    uttoxeter
    Well we are on pay as you go , and no trouble with wrong numbers just no signal, but as I said in an earlier post it was very overcast and raining most of the time so this could have had something to do with it.
    But then again I have a Chinese cheapo phablet and seemed to find signals a lot better, strange, I didn't put this thread up to knock 3 as last year I was very happy with the service and just wondered what had gone wrong , also as someone else said the 6 month thing could be something to do with it as the pago phones hadn't been used since last year but the cheapo had a new sim in.
     
  19. Dorwyn

    Dorwyn Funster

    Joined:
    Aug 19, 2013
    Messages:
    524
    Likes Received:
    286
    Location:
    somerset
    You are just mentioning your findings, that's not knocking 3, just stating what you found. That's fair enough. One thing I will say, is that the places us camping-caristes tend to visit are usually not in high-signal areas.
     
  20. Fragle

    Fragle Funster

    Joined:
    Jun 14, 2014
    Messages:
    210
    Likes Received:
    194
    Location:
    Coventry
    Was at gravelines good Friday and worked ok on iPad data sim. In honfleur at moment and have great signal. Can't complain at the moment
     
Loading...

Share This Page