Alert for 02-06 ducato based MH's

Discussion in 'Motorhome Chat' started by Emmenay, Sep 3, 2012.

  1. Emmenay

    Emmenay Read Only Funster

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Messages:
    364
    Likes Received:
    274
    Location:
    Anywhere
    I have been pottering about under the bonnet this morning and while doing a load test on the alternator (unrelated problem) I switched on the wipers amongst lots of other things and made my way to the engine area. The first thing I noticed was a section of loom between the wiper motor and the black cover thingy for plugs/relays etc was moving in time to the wiper linkage.
    On closer inspection the end of the linkage at the motor was hooking on to part of the wiring loom and has actually worn through the covering tape and gone through two of the wires outer covers exposing bare wire.
    Not sure of potential problems if ignored but thought owners should be aware and have a look.
    This would never have been spootted as it is behind the black cover in the centre/rear of the engine compartment and its not often the bonnet is up with the wipers going.
     
  2. Mr Colpot

    Mr Colpot Funster

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Messages:
    686
    Likes Received:
    240
    Location:
    West Sussex
    I read somewhere that there may have been a recall for wipers stopping working so perhaps it was covered by that?
    I will be checking mire later - thanks for the heads up.
     
  3. GJH

    GJH Funster Life Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    27,229
    Likes Received:
    34,415
    Location:
    Acklam, Teesside, originally Glossop
    Checked ours yesterday and it's fine, thankfully. Thanks for the heads up, forgot to post this yesterday.
     
Loading...

Share This Page