accepted an upgrade on galaxy note

Discussion in 'Tech/Mech General' started by Welsh girl, May 17, 2013.

  1. Welsh girl

    Welsh girl Funster Life Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    2,620
    Likes Received:
    1,232
    Location:
    living the dream.
    I have a galaxy note. and I accepted a software upgrade last week but I don't like it and much prefer the previous software.Can I reverse An upgrade on a galaxy note and how to do it if I can please?
     
  2. bungy

    bungy Funster

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    2,246
    Likes Received:
    4,127
    Location:
    Welsh marches
    im guessing that that is the Jellybean update? (go into settings, select about phone and the android version will be 4.1.2 if your not sure)

    Unfortunateley, reversing out of a upgrade isnt straight forward and youll need to follow this

    i wouldnt reccomend doing it though - unless youre comfortable with the technical stuff and the possible 'bricking' of your phone

    have to say, that when i put JB on my note first (using the abovemethod) I dint like it either, but i stuck with it and now really like it.
     
    • Like Like x 1
  3. WynandJean

    WynandJean Funster

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    2,371
    Likes Received:
    1,326
    Location:
    West Midlands
    I must say that when I upgraded, whilst I am sure that there must have been changes 'under the bonnet' there wasn't really anything obvious that I could object to in terms of usage.

    Wyn
     
  4. Welsh girl

    Welsh girl Funster Life Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    2,620
    Likes Received:
    1,232
    Location:
    living the dream.
    My photo editor has gone, now I have to use an online one, costing me data,my email notifications are gone even though they are enabled, my data usage is greater even though I have restricted nearly all of them to wi fi, being in France.
    looks like I will have to accept it and get used to it, my tech knowledge isn't good enough to do that.
    It is the jelly bean upgrade.
     
  5. bungy

    bungy Funster

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    2,246
    Likes Received:
    4,127
    Location:
    Welsh marches
    are you on vodafone?

    I suspect you might need to do a factory reset though and clear data and caches to clear up problem overwrites....but before doing that try turning it off and taking the battery out, leave for at least 5 mins and then reboot, it just might sort some things out for you

    if you can tell me the baseband version and build number from the settings> about device menu I might be able to find some fixes for you
    baseband will be something like N7000OXXLS4
    and build number will be like jzo54k.N7000XXLSZ
     
    • Like Like x 1
  6. buttons

    buttons Funster

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    12,906
    Likes Received:
    10,684
    Location:
    Hertfordshire
    After not being in love with it when it arrived I am now very happy with Jelly Bean. Stick with it, takes a while to reset your options but worth it. :thumb:
     
  7. Welsh girl

    Welsh girl Funster Life Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    2,620
    Likes Received:
    1,232
    Location:
    living the dream.
    Hi Bungy.
    Thanks for offering to help, the Base band is.
    N7000xxLSO.
    Build no is.
    jz050k
    N7000XXLSZ.
    I have an ORANGE French SIM card
    while I am in France, until we arrive back in UK 21 st June where I will go back to talk mobile which is Vodafone I believe.
     
  8. bungy

    bungy Funster

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    2,246
    Likes Received:
    4,127
    Location:
    Welsh marches
    now thats odd...thats the german update from febuary!?!?!!

    Did you try the battery out and reboot?
     
  9. jezport

    jezport Funster

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,630
    Likes Received:
    1,066
    Location:
    West Yorkshire
    I have a note. Since the update my email notifications don't work. I now use K9 mail app and its better than the Samsung one

    Other than that I'm happier with it now than before the update.
     
  10. Welsh girl

    Welsh girl Funster Life Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    2,620
    Likes Received:
    1,232
    Location:
    living the dream.
    I don't have polaris office anymore either, I have the polaris editor to edit all my excel and word docs that I created before the update but I cannot create a word document or excel book anymore.

    Thatnks jezport for the suggestion for K9 I will try that.

    I switched my phone off and had the battery out for 10 minutes but it has made no difference.
     
  11. bungy

    bungy Funster

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    2,246
    Likes Received:
    4,127
    Location:
    Welsh marches
    unfortunatley Polaris office - the version in ICS wont work under Jelly Bean..there is an update though polaris4 is out its not on the platystore

    a very good alternative is Kingsoft office

    Doing a factory reset will probably sort your issues out - but not a good thing to do when out and about...just in case!!
     
  12. Welsh girl

    Welsh girl Funster Life Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    2,620
    Likes Received:
    1,232
    Location:
    living the dream.
    Thanks I will cope with this till I get back to the UK then do a factory reset.
    Plus I will try the kingsoft office, I will download these next time I get wi fi as these apps tend to be quite large and I only have 200mb to last me until the 21st May.
    Thanks again for your help guys :)
     
Loading...

Share This Page